gestopt met pil…menstruatie blijft uit

  • #1

    Hallo,

    Ik ben sinds 26 januari gestopt met de pil.
    En zou 16 febr ongesteld moeten worden, maar ben het nog steeds niet.

    Nu heb ik op 31 december het laatst seks gehad en ben toen gewoon ongesteld geworden daarna. Dus daaraan kan het niet liggen.

    Denken jullie dat ik gewoon moet wachten...?

    Karly.

    Reageer
    #2

    Wil je wachten tot de bevalling of wil je wachten tot je ongesteld wordt?

    Reageer
    #3

    Na het stoppen met de pil komt je cyclus normaal gesproken weer opgang. Het kan zijn dat door het pil gebruik een onregelmatige cyclus niet is opgevallen. Het is niet zo dat je door de pil gebruik nu geen cyclus meer hebt. Bij de meeste vrouwen is de natuurlijke cyclus binnen zes tot tien weken weer op gang. Bij anderen duurt het langer. Als je de pil hebt gebruikt voor een onregelmatige cyclus, komt die onregelmatigheid meestal terug nadat je met de pil bent gestopt. In dat geval is het verstandig om al snel naar de huisarts te gaan. Als de cyclus langer duurt dan zes weken, is het verstandig om meteen te gaan.

    Reageer
    #4

    als ik ongesteld word verlies ik altijd maar een paar druppels, ben daar voor naar de huisarts geweest en hij zij "dan mag je blij zijn dat het zo wijnig is" maar ik ben daar helemaal niet blij mee ik kan ook zo een paar maand niet ongesteld worden wie kan mij uitleggen wat dit beteken.
    ik ben voor 2 jaar terug wel onderzocht maar ze konden er geen touw aan vast knopen.

    groetjes lara

    Reageer
    #5

    Amenorroe is het langer dan 6 maanden uitblijven van de menstruatie bij vrouwen in de vruchtbare leeftijd. Bij jonge vrouwen en meisjes en tijdens de overgang is dit niet ongebruikelijk.

    Als de menstruatie op 16-jarige leeftijd (of later) nog niet is opgetreden, wordt dit primaire amenorroe genoemd. Vaak is de oorzaak een late ontwikkeling, maar er kan sprake zijn van andere factoren, bijvoorbeeld een aandoening van de geslachtsorganen of een psychische aandoening.

    Secundaire amenorroe is het uitblijven van de menstruatie bij vrouwen die eerder wel hun cyclus hebben gehad. Ook hierbij kunnen de oorzaken lichamelijk zijn (bijvoorbeeld zwangerschap), maar ook psychisch (bijvoorbeeld stress, depressie of anorexia).

    Wanneer amenorroe optreedt als gevolg van een stoornis in de hormoonregulatie zonder dat er een organische aandoening is vast te stellen, spreekt men wel van functionele amenorroe.

    Reageer
    #6

    hallo allemaal,
    Bij mij blijft de ongesteldheid ook uit. Maar ik ben gestopt met de Novuring anticonceptie.
    In dec 2008 ben ik gestopt ermee en ben toen nog wel ongesteld geweest. Maar dan ook niet weer. Testen geven elke maand ook negatief dus ben ook niet zwanger.
    voor de anticonceptie was ik heel onregelmatig maar nu wordt ik het helemaal niet...en heb wel kinderwensen. Wat kan ik nu het beste doen?
    Zou het nog wel komen of kan ik beter ff langs de HA...

    Reageer
    #7

    Geef je lichaam de tijd om weer rustig te kunnen herstellen naar het natuurlijke evenwicht. Na het stoppen met anticonceptie kan de menstruele cyclus enigzins van slag zijn.
    Als je je toch zorgen maakt, ga dan altijd even naar de huisarts voor een zwangerschapstest.

    Reageer
    #8

    I kben bij de HA geweest en nu moetik weer aan de pil, als ik daardoor ongesteld ben geweest moet ik stoppen en wachten als mijn lichaam het zelf weer overneemt, niet ongesteld? dan nog weer een stripje doen. Als mijn lichaam het niet overneemt dan moeten er onderzoekjes volgen.
    Ontpillen duurt trouwens 3 dagen!!!

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    als je net 2 maanden gestopt ben met de pil hoelang ben je dan onregelmatig ongesteld.
    de eerste maand was ik 6 dagen later ongesteld maar nu ben ik 10 dagen te laat.
    ik heb al een zwangerschaps test gedaan maar dat was negatief. wat raden jullie me aan om te doen?
    al vast bedankt

    Reageer
    #10
    Reageer
    #12
    Reageer
    #14

    hallo iedereen
    hopelijk kunnen julie mij helpen of me toch wat geruster stellen.
    ik ben al een maand gestopt met de pil en zou vorige week al mijn regels gekregen moeten hebben...
    Ik heb pijnlijke tepels, moet meer plassen als anders een opgezwollen gevoel in mijn puik
    Is dat alles normaal en hoelang zou dat kunnen duren

    alvast bedankt

    Reageer
    #15

    Ik hoop dat iemand mij kan helpen met advies of hetzelfde heeft meegemaakt,want kan nergens een vergelijkbaar verhaal vinden...Ik ben sinds 5 maanden gestopt met de pil en sinds die tijd heb ik voordat ik 1 volle week 'normaal' ongesteld word ook 2 weken last van hele lichte bloedingen,dus in totaal 3 weken lang...ik ben ten einde raad,ook omdat we heel graag zwanger willen worden en ik zo niet vruchtbaar ben en het daarnaast heel erg vervelend vind.

    Reageer
Reageer op: gestopt met pil…menstruatie blijft uit


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief