kuchje

  • #1

    Ik heb al bijna 4 jaar een kuchje. Ben al bij de KNO arts geweest, longfoto gemaakt en ze hebben met zo'n slang in mijn longen gekeken. Maar hebben (gelukkig) niets gevonden. Het is denk ik een aanwensel geworden, maar hoe kom ik ervan af. Heeft er iemand een tip voor mij hoe ik hier vanaf kan komen. Er is al een opmerking gemaakt dat een maagklepje niet goed zou sluiten waardoor er sappen naar boven komen waar ik dan op reageer met een kuchje, heb dit al na gekeken maar ik denk gezien de klachten dat dit het ook niet is. Het lijkt ook trike 121wel dat mijn strottehoofd af en toe geïrriteerd raakt.

    Reageer
    #2

    Je klachten zouden psychosomatisch kunnen zijn. Heeft de huisarts wel eens overwogen je door te sturen naar een logopediste om te leren ademhalen, en je stem juist te gebruiken?

    Reageer
    #3

    Een brokgevoel in de keel komt vaak voor. Veel patiënten zijn hierover ongerust, maar over het algemeen is het een onschuldig probleem. Mogelijke bijkomende klachten hierbij kunnen zijn: een slijmprop in de keel die niet weggeslikt kan worden, of een gevoel dat er een graat of een korreltje in de keel zit, of een branderige, pijnlijke of geïrriteerde keel.

    Het brokgevoel zit meestal ter hoogte van het strottenhoofd. Hierdoor ontstaat de neiging steeds te schrapen, te kuchen of te vaak slikken. Hierbij kan altijd wel wat slijm geproduceerd worden. Van een brokgevoel wordt gesproken als er geen lichamelijke afwijking gevonden wordt die de klacht kan verklaren.

    Lees verder: http://www.kno.nl/publiek/voorlichting/slikklachten

    Reageer
    #5
    Reageer
    #6

    ik heb ook al sinds een paar maanden dat bolgevoel in de keel. Vooral na t eten en als ik honger krijg.Zolang ik eet heb ik geen last. Ik eet daardoor gelukkig niet meer dan vroeger.

    Eerst dacht ik dat t van mn luie schildklier kwam( ik neem nl al jaren 225mcg elthyrone) maar dat blijkt een veel te hoge dosis te zijn.ik ben nu verminderd naar 175 mcg.

    Heb n echografie van de keel laten nemen, een gastroscopie en moet 14 dagen Pantomed nemen.Er werd een lichte slokdarmonsteking vastgesteld. Volgende week moet ik terug naar de dokter en als dat bolgevoel er nog is, tot nu toe nog steeds, gaan ze mijn slikfunctie onderzoeken.

    Het werkt echt op mn gemoed, vooral omdat ik niet weet wat t is en wanneer ik er van af zal zijn.

    Mn zegt mij ook dat t zenuwen zijn, dat wel mogelijk kan zijn door frustratie op t werk en financiele problemen, en t werkt als een vicieuze cirkel:je hebt stress, je krijgt gezondheidsproblemen, je laat je onderzoeken waardoor er dokters en ziekenhuisrekeningen moeten worden betaald en je krijgt daardoor nog meer stress en gezondheidsproblemen...
    ik hoop dat ik er gauw vanaf geraak maar ben al blij dat ik niet de enige ben.

    Cabi

    Reageer
Reageer op: kuchje


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief