Lange tijd pijn na hersenschudding

  • #1

    Hallo,

    Ruim 8 weken geleden heb ik een hersenschudding opgelopen. Pas de dag na het ongeluk heb ik contact gehad met een arts. Direct na het ongeluk ben ik naar bed gegaan met wekadvies alleen heb ik daarna de hele avond tv gekeken. Toen ik de volgende dag naar de huisarts ging vertelde hij dat ik de komende dagen rust moest nemen maar dat ik aan het eind van de week wel weer kon gaan werken. Nu acht weken later heb ik nog steeds de hele dag hoofdpijn, bij de minste inspanning voel ik me duizelig en word de hoofdpijn erger en ik kan totaal niet tegen fel licht of hard geluid. Daarbij heb ik heel vaak zweet buien die ik voorheen nooit had. Ik ben inmiddels al 3-4 keer bij de dokter geweest en telkens zegt hij dat ik moet doen wat ik kan en wordt het teveel dan moet ik stoppen, maar ik heb de hele dag al standaard hoofdpijn dus iets ondernemen valt niet mee.

    Moet een hersenschudding na 8 weken niet minder worden? Ik heb totaal niet het gevoel dat er vooruitgang zit in het herstel. Is het aan te raden een andere huisarts te bezoeken?

    Hartelijk dank voor uw hulp.

    Reageer
    #2

    Normaal gesproken nemen de klachten bij een hersenschudding in het begin weer snel af. Maar soms kan een hersenschudding de klachten blijven geven die je beschrijft. Een jaar na het ontstaan van de klachten is echt geen uitzondering.

    Ik vind niet dat de huisarts fouten heeft gemaakt, maar jij zelf door de promaire diagnose onvoldoende serieus te nemen.

    het enige dat je nu kunt doen is rust nemen, zoveel mogelijk. In ieder geval direct zodra de klachten weer gaan opspelen.

    Er is een tijdje een commercial op de radio geweest die precies heeft gewaarschuwd voor waar jij nu last van hebt. Had je maar wat vaker naar de radio geluisterd voor het beste advies bij een hersenschudding.

    Reageer
    #3

    Om van een hersenschudding te herstellen, kan de patiënt (bed)rust houden. Vroeger ging men daarbij uit van een periode van zo'n zes weken; tegenwoordig zijn de meeste artsen het erover eens dat deze periode van volstrekte rust niet nodig en zelfs ongewenst is. Meestal wordt geadviseerd om afhankelijk van de klachten weer langzaam activiteiten te gaan hervatten zonder te forceren.

    Vaak wordt het advies gegeven om de patiënt de eerste dag om de één à twee uur - 's nachts én overdag - wakker te maken, om te controleren of hij nog reageert; het zogenaamde wekadvies. Dit advies is nodig omdat mogelijk een hersenbloeding op kan treden. Indien de patiënt bij het wekken anders dan normaal reageert, is snelle ziekenhuisopname geboden.

    Reageer
    #4

    Bij een [u]hersenschudding[/u] raakt het hersenweefsel niet beschadigd, wat wél het geval is bij een [u]hersenkneuzing[/u], oftewel een contusio cerebri. Het bewustzijnsverlies bij een hersenkneuzing is van langere duur (minstens vijftien minuten) en dieper dan bij een hersenschudding. Afhankelijk van de plaats van de beschadiging in de hersenen en de ernst van de kneuzing kunnen neurologische stoornissen zoals verlammingen optreden. (http://www.hersenstichting.nl/alles-over-hersenen/hersenaandoeningen/hersenkneuzing.html)

    Licht traumatisch hersenletsel, oftewel een hersenschudding, is het gevolg van een klap of stoot tegen het hoofd. Hierbij worden de hersenen voor korte tijd letterlijk door elkaar geschud. De hersenen zelf worden hierbij niet (langdurig) beschadigd, hoewel tot tien procent toch een lichte kneuzing of kleine bloeding kan oplopen. Bij minder dan één procent van de patiënten kan een ernstige bloeding optreden als bloedvaten beschadigd raken in de buurt van een schedelbreuk. (http://www.hersenstichting.nl/alles-over-hersenen/hersenaandoeningen/hersenschudding.html)

    Lees de folder van de hersenstichting: http://www.hersenstichting.nl/shop/hersenletsel/114/index.html

    Reageer
    #5

    [b]Thomas schrijft:[/b]
    [quote]Normaal gesproken nemen de klachten bij een hersenschudding in het begin weer snel af. Maar soms kan een hersenschudding de klachten blijven geven die je beschrijft. Een jaar na het ontstaan van de klachten is echt geen uitzondering.

    Ik vind niet dat de huisarts fouten heeft gemaakt, maar jij zelf door de promaire diagnose onvoldoende serieus te nemen.

    het enige dat je nu kunt doen is rust nemen, zoveel mogelijk. In ieder geval direct zodra de klachten weer gaan opspelen.

    Er is een tijdje een commercial op de radio geweest die precies heeft gewaarschuwd voor waar jij nu last van hebt. Had je maar wat vaker naar de radio geluisterd voor het beste advies bij een hersenschudding.[/quote]
    Het is niet zo dat ik het advies van de dokter niet opgevolgd heb, ik ben alleen niet de dag dat het gebeurde direct naar de dokter gegaan.
    Ik volg de instructies zoals de dokter mij op dit moment geeft ook gewoon op; Doe wat je kunt en wordt het te veel, neem dan je rust. Het probleem is alleen dat bijna alles al te veel is. En dat is frustrerend.

    Reageer
    #6

    Volgens mij doe je dan alles dat je zou kunnen doen en word je helaas gedwongen rust te nemen, meer dan je zou willen nu, maar dat is wel het beste dat je kunt doen.

    Reageer
    #7

    zoek een andere huisarts, je had voldoende moeten rusten en heel kort tv kijken! sterkte

    Reageer
    #8

    Maar hoe moet ik het nu dan zien. Is de kans op blijvende hoofdpijn/duizeligheid groot of duurt het nu gewoon langer voordat het over gaat?

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Veel voorkomende symptomen na een hersenschudding zijn hoofdpijn, duizeligheid, vermoeidheid, traag denken, problemen met concentreren en onthouden.

    De klachten duren een paar dagen of weken en gaan vanzelf over. Een speciale behandeling is niet nodig.

    Als u een druk leven leidt, een veeleisende baan heeft, een zware studie volgt of als er spanningen in uw leven zijn, kunt u meer last hebben van de hersenschudding dan gemiddeld. U kunt beter rustig aan doen om uw hersenen de tijd te geven te herstellen voordat u uw bezigheden weer oppakt.

    De gevolgen van een hersenschudding zijn vaak niet zichtbaar. Daarom is het soms moeilijk voor anderen om te begrijpen waar u last van heeft. U zult dit misschien moeten uitleggen aan uw werkgever, docenten, familie en vrienden.

    Bron: Academisch Medisch Centrum
    http://www.amc.uva.nl/?pid=735&itemid=92&contentitemid=162&osadcampaign=Patientenfolders

    Reageer
    #10

    Lees ook:

    Hersenschudding
    http://www.dokter.nl/forum/Hersenen-zenuwen/213842-Hersenschuding.html

    Hersenschudding, hoe lang duren de symptomen?
    http://www.dokter.nl/forum/Hersenen-zenuwen/213842-Hersenschudding-hoe-lang-duren-de-symptomen.html

    Hersenschudding, naar de dokter?
    http://www.dokter.nl/forum/Slapen/142250-Hersenschudding.html

    Hoort dit bij een hersenschudding?
    http://www.dokter.nl/forum/Hoofd-hals-schouders/24218-hersenschudding.html

    Hersenschudding overgehouden!
    http://www.dokter.nl/forum/Hoofd-hals-schouders/197656-hoofdpijn-hersenschudding.html

    Flauwvallen/hersenschudding
    http://www.dokter.nl/forum/Hersenen-zenuwen/69497-flauwvallen/hersenschudding.html

    Soort van lichte hersenschudding?
    http://www.dokter.nl/forum/Hersenen-zenuwen/176847-Soort-van-lichte-hersenschudding.html

    Hersenschudding bij kind van 4
    http://www.dokter.nl/forum/Hersenen-zenuwen/68187-Hersenschudding-bij-kind-van-4.html

    Week terug gevallen, nu duizelig
    http://www.dokter.nl/forum/Hersenen-zenuwen/68396-hersenschudding.html

    Evenwichtsproblemen na hersenschudding?
    http://www.dokter.nl/forum/Hersenen-zenuwen/193163-Evenwichtproblemen.html

    Harde klap op hoofd gehad
    http://www.dokter.nl/forum/Hoofd-hals-schouders/25485-Harde-klap-op-slaap-gehad.html

    Klap tegen hoofd, daarna soort aanval?
    http://www.dokter.nl/forum/Hersenen-zenuwen/70238-Klap-tegen-hoofd-en-daarna-soort-van-aanval.html

    Hersenschudding 4 jaar geleden, nu neurologische klachten
    http://www.dokter.nl/forum/Hersenen-zenuwen/70075-Neurologische-klatchten.html

    Hersenschudding, 5 minuten bewusteloos
    http://www.dokter.nl/forum/Hoofd-hals-schouders/229317-Hersenschudding.html

    Harde klap op slaap, paar dagen later problemen
    http://www.dokter.nl/forum/Hoofd-hals-schouders/25485-Harde-klap-op-slaap-gehad.html

    Lichte hoofdpijn en dufheid
    http://www.dokter.nl/forum/Hoofd-hals-schouders/227664-Lichte-hoofdpijn-en-dufheid.html

    Als baby hersenschudding, 25 jaar later
    http://www.dokter.nl/forum/Hersenen-zenuwen/210598-hersenschudding.html

    Vorig jaar gevallen en bewusteloos
    http://www.dokter.nl/forum/Hersenen-zenuwen/68317-Hersenschudding.html

    Afgelopen zondag lichte hersenschudding
    http://www.dokter.nl/forum/Hersenen-zenuwen/69059-Lichte-hersenschudding.html

    Vorm van lichte hersenschudding
    http://www.dokter.nl/forum/Hersenen-zenuwen/68860-vorm-van-lichte-Hersenschudding.html

    Vorige week gevallen, hersenschudding?
    http://www.dokter.nl/forum/Hersenen-zenuwen/68190-HERSENSCHUDDING.html

    Twee weken geleden auto ongeluk?
    http://www.dokter.nl/forum/Hoofd-hals-schouders/25472-Hoofdpijn-na-klap.html

    Reageer
    #11

    Hallo,
    Eerlijk gezegd vind ik dat ook mijn huisarts heel erg lakoniek reageerde toen ik na een trap van een beslagen paard op mijn achterhoofd en tussen mijn schouderbladen hem de volgende dag belde met enorme hoofdpijn. Ik kon helemaal niks meer en aan de telefoon zei hij doodleuk dat het allemaal wel wat mee zou vallen en dat ik gewoon maar
    weer moest blijven paardrijden omdat dat toch zo goed zou zijn voor mij om lekker te sporten.
    Ik werd totaal niet serieus genomen, terwijl ik verging van de pijn. Ik kon niet meer lezen en amper lopen omdat elke stap pijn deed in mijn hoofd (en alles kraakt ook in mijn hoofd, is dat normaal?) Eigenlijk kon ik alleen maar liggen en moest uit pure noodzaak nog wel een boodschapje doen om eten in huis te halen. Het duurde heel lang voordat ik weer wat beter kon lopen zonder de duizelingen, maar de pijn bleef aanhouden. Ik durfde niet eens meer naar mijn huisarts en ben maar zelf gaan rusten omdat ik gewoon helemaal niks meer kon. Ook merkte ik na enige maanden (3á4)dat er zo nu en dan een beetje bloed uit mijn neus kwam. Volgens mij was dat het gevolg van de klap op het hoofd. Nu na 4 jaar alleen maar rustig aan gedaan heb ik nog steeds last van hoofdpijnen en de duizeligheid en oorzuisen en het slechtere zien is er nog steeds. Ik vind dat ik heel erg slecht geholpen ben en moest maar zien hoe ik mij redde.
    Een half jaar na het ongeluk heb ik er nog wel op aan gedrongen om een hersenscan te laten maken maar volgens de huisarts was zoiets veel te duur.
    Nu ik het e.e.a. gelezen heb vermoed ik zelfs dat ik een hersen kneuzing o.i.d. heb gehad. Ik hoop dat ik ooit van deze klachten helemaal afkom en weer normaal kan funktioneren.

    Reageer
    #12

    Heb al bijna anderhalf jaar migraineachtige hoofdpijnen continu. Nu bij Jan van gooienkliniek in amsterdam geweest. Oorzaak kan zijn een beschadigde hersenzenuw. Sterkte

    Reageer
    #13

    ik heb het zelfde probleem en het is zwaar kloten zit nu op 5 weken de heledag lijkt wel een droom voor mij en koppijn

    Reageer
    #14

    Ik heb ook een hersenschudding gehad
    dit is ongeveer zo'n 10 jaar geleden de doktoren zeggen dat als je na een paar weken niet van die pijnen af bent dat je een verwaarloosde hersenschudding hebt dit houd in dat je bvb niet genoeg rust gekregen hebt in welk opzicht dan ook
    dit had ik namelijk ook en 10 jaar later zit ik hier mee nu zit ik er bvb ook gewoon mee te kijken dat ik wekelijks koppijn krijg ( migraine ) een migraine waarbij ik geen aura krijg zelfs dus de pijn komt en gaat niet weg tot je bvb goed genoeg gerust hebt

    ik hoop je hiermee voldoende geinformeert te hebben

    Reageer
    #15

    ben in februari aangereden met mijn fiets.
    Ben naar huis gebracht terwijl ik naar het ziekenhuis had gemoeten.
    Drie dagen na het ongeluk naar de dokter gegaan.
    Moest maar een dag rust nemen daarna kon ik naar school.
    Die zelfde week flauwgevallen weer naar de dokter voor mijn ellenboog.
    Op naar het ziekenhuis, blijkt uiteindelijk dat mijn ellenboog was gebroken mijn tweede nek wervel was gekanteld en mijn hersenen een flinke klap heb gemaakt.
    Het is nu 5 maanden later en ik heb nog steeds last van mijn hersenschudding. En heb er nog een evenwicht stoornis aan overgehouden. Bij elke hoofd beweging word je duizelig.. BPPD. Deze week naar de KNO arts nog een lange weg te gaan.
    ga niet naar school en kan niet fietsen. Waarschijnlijk heb ik no meer dingen opgelopen. Daar komen we deze week achter..

    Neem genoeg rust wat de dokter ook zegt. Vraag anders om doorstuur brief naar ziekenhuis. Bij de dokter ben je gezond tot het tegen deel is bewezen en bij het ziekenhuis ben ziek tot ze hebben bewezen van niet.

    Sterkte..

    Reageer
Reageer op: Lange tijd pijn na hersenschudding


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief