nasleep (bijna)anafylactische shock

  • #1

    afgelopen vrijdag moest ik een paar nierstenen laten vergruizen. Voorafgaand moest ik thuis een diclofenac zetpil gebruiken. Ik heb deze ingebracht en ongeveer 15 minuten later (in de auto) kreeg ik hierop een ernstige reactie op.
    Klachten: niezen, hoesten, tranende ogen, geen zicht meer, dikke keel, benauwd, dik gezicht, bultjes en vlekken op heel mijn lichaam.

    Gelukkig de eerste hulp gehaald waar ik vlak voor de deur en in de hal nog 3 keer flauw ben gevallen. Ik had een hele lage bloeddruk, ongeveer 40/60. Laag zuurstofgehalte. Ik kreeg dus antistoffen via infuus en prednison, ook nog zuurstof gekregen.

    Nu ben ik dus erg moe, loom, nerveus, zweterig, gewoon helemaal niet fit.
    Is dit normaal na wat er gebeurd is?

    Reageer
    #2

    Hai,
    Prednison is een heel heftig medicijn. Kan me dus goed voorstellen dat je je nog zo afwezig voelt. Geef het een paar dagen de tijd. Je zult zien dat je je daarna weer beter en energieker voelt. En vergeet niet, een anafylactische shock is niet zomaar een niesbui hoor! Voortaan dus wel melden aan huisarts en artsen waar je allergisch op reageert, als je bijvoorbeeld een operatie moet ondergaan.

    Sterkte

    Reageer
    #3

    Bedankt voor je reactie Emma.

    Ik heb echt nergens puf voor, lig alleen maar op bed.
    Net de dokterspost gebeld. Moest bouillon drinken, maar ik eet wel redelijk gewoon, dus denk niet dat het daaraan ligt. Heb ik ook gezegd. Ze zeiden nog wel dat het inderdaad nasleep kon zijn.

    Ik wist helemaal niet dat ik niet tegen diclofenac kon, 10 jaar terug ook gebruikt en niets aan de hand. Maar ik gebruik het vanaf nu nooit meer!

    Reageer
    #4

    Bouillon is een goed advies. Dan dwing je je lichaam zout te nemen waardoor je automatisch meer gaat drinken zodat de afvalstoffen sneller je lichaam verlaten. Ik weet niet of je van banaan houdt, maar een prakje van Liga, banaan en sinaasappelsap geeft je ook de nodige energie. Het klinkt als een suf babyprakje, maar als je het zelf maakt, is het echt wel te eten. Daarbij veel drinken om het gruis uit te plassen.

    Beterschap.
    Liefs Emma

    Reageer
    #5

    helaas geen gruis uit te plassen, heb de vergruizer niet meer gehaald. 😉

    Reageer
    #6

    Oh, ja sorry, dat heb ik verkeerd gelezen... Wanneer moet je weer?

    Emma

    Reageer
    #7

    dat weet ik nog niet. Morgen maar bellen.

    Reageer
    #8

    Dag,
    Diclofénac wordt afgeraden als je een hart-probleem hebt ! ! ! !
    "Ulcère gastroduodénal en évolution.
    Insuffisance hépatocellulaire sévère.
    Insuffisance rénale sévère.
    Insuffisance cardiaque sévère non contrôlée."
    Sorry maar dit heb ik uit de Franse Wikipedia.
    Mijn vraag nu is dan ook, gezien je klachten van moeheid: hebben de doktoren wel naar je hart gekeken ?
    Groetjes, Gus

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    hallo Gus,

    Ik loop al 6 jaar in het ziekenhuis. Ben ook vaak gecontroleerd op mijn hart, dit is gelukkig goed.
    Gisteren weer op de SEH beland, nog steeds beroerd. Weer alles gecontroleerd. Afgelopen vrijdag was het erg acuut en is mijn lichaam een soort van lam gelegd. Daarom nu nog algehele maleise.

    Reageer
    #10

    ik ben een week verder en het gaat stukje bij beetje beter. Over twee weken gaan we opnieuw proberen de niersteen te vergruizen, dit keer met tramadol als pijnstilling. Spannend!

    Reageer
    #11

    Lees altijd zelf de bijsluiter en houd ons op de hoogte, ok?

    Reageer
    #12

    kan me goed voorstellen dat je lichaam tijd nodig heeft de oude te worden. ik heb paar week terug eerst zware alergishe reactie gehad en na behandeling 4 uur op de spoed gebleven  s ondags weer maar toen met een analfylactische shok op de ic en daarna nog 2 dagen op de longafdeling . nu 2 weken later ben ik bijna van de vastzittende spieren ,hoofdpijn en griep gevoel af. je lichaam krijgt zo n opduvel dat ik denk dat het lang duurt voor het de oude is. heb gelukkig maar 1 malige ervaring hiermee.

    Reageer
    #13

    Hallo ik heb iets dergelijks mee gemaakt. ik slikt al 9 dagen maagzuurremmer omeprazol.  De negende dag  zat ik onder de galbuten.  of het van het medicijn is of dat het een combi van iets was weten we niet maar ik ben snacht ook eventjes flauwgevallen langs de badrand gevallen. spoedpost gebeld inderdaad ook hele lage bloeddruk. Ze hebben adrenaline en antihistamine gespuit. ging dag erna beter.  De dag daarop brak het weer opnieuw uit ook weer lage bloedrdruk enz spuiten en pilletjes abtihistamine gekregen, de prednison heb ik niet geweigerd. ( daardoor zou het sneller weg zijn).  Het is 4 dagen geleden en ik ben nog suf en voel me wiebelig. neem geen medicijnen meer nu. Ook mijn spieren staan strak en voel me totaal nog niet fit. Maar dat komt lees ik boven in een reactie.

    Reageer
    #14

    sorry type foutje de prednison heb ik geweigerd. heb ik niet genomen.

    Reageer
    #15

    Ik heb 2 weken geleden een anafylactische shock gehad op penicilline, het ging er erg heftig aan toe, eerst werd de ambulance opgeroepen, daarna de mug, mijn bloeddruk was zeer laag , ik was gewoon aan het stikken, kwam vol uitslag, mijn gezicht gezwollen, mijn lippen, etc...ik heb heel veel geluk gehad dat ik hierdoor ben gekomen , vertelden ze me in het ziekenhuis.

    Nu ben ik bijna 2 weken later, maar ik ben zo verschrikkelijk moe, heb veel spierpijn in nek en schouders, voel me grieperig, geraak echt niet vooruit.

    Heeft iemand enig idee hoe lang dit kan blijven aanslepen?

     

     

    Reageer
Reageer op: nasleep (bijna)anafylactische shock


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief