opgezwollen gezicht.

  • #1

    Hallo,

    De laatste tijd en het lijkt in mijn ogen op en neer te gaan is mijn gezicht en dan vooral mijn wangen onderaan, gezwollen en dikker dan normaal.
    Ik slik verder geen medicijnen en denk dat het wellicht iets te maken kan hebben met mijn voeding? Een allergische reactie misschien? Ik heb altijd wel veel zuivel gegeten(vooral kwark) daar ben ik nu mee aan het minderen.
    Verder kan dit ook iets met bepaalde hormonen te maken hebben misschien? Of met andere organen waar misschien een disbalans in aanwezig is?

    Ik vind het erg vervelend omdat ik verder erg slank ben en mijn gezicht nu erg rond en een beetje opgeblazen voor mijn gevoel. Anderen zien ook verschil in mijn gezicht.
    Af en toe lijkt er een dag te zijn waarop dit minder is en dan is mijn gezicht slanker dus ik zit zelf eerder aan vocht als aan vet te denken dat zich daar misschien nestelt.

    Ik hoop dat jullie mij met deze vraag kunnen helpen of weten bij wie ik met deze vraag het beste terecht kan.

    Alvast bedankt.

    Reageer
    #2

    Beste Lana,
    Het is mogelijk dat het om een allergische reactie gaat, maar ook een hormoon reactie is niet uitgesloten.
    Vraagjes:
    Hoe oud ben je?
    Heb je ook jeuk of pijn als de zwelling er is?
    Hoe lang heb je de klachten al?

    Reageer
    #3

    Hallo Tandor,

    Bedankt voor je reactie.

    Ik ben 20 jaar oud. Ik heb niet echt jeuk of dergelijk maar wel een beetje een verhit gevoel (soms wat koortsig gevoel en opgeblazen gevoel.) De klachten lijken de laatste twee/drie maanden op te vallen.
    Zelf zat ik misschien ook aan een hormonale reactie te denken maar ik weet daar verder niks van af. Wel menstrueer ik op het moment niet. Hiervoor ben ik al met een arts bezig.

    Reageer
    #4

    Dat kan dan idd de oorzaak zijn van je klachten. Je hormoonhuishouding is dus waarschijnlijk verstoord. Bespreek dit met de behandelende arts als je er weer bent.

    Succes

    Reageer
    #5

    Oke. Het kan dus wel zo zijn dat door een verstoorde hormoonhuishouding je last kan krijgen van een opgezet gezicht?
    En stel dat het van voeding komt zijn er dan specifieke voedingsmiddelen die jij kent die zo'n reactie kunnen oproepen? Of kan dit van alles zijn?

    Groetjes en bedankt.

    Reageer
    #6

    Een verstoorde hormoonhuishouding kan een dergelijke reactie veroorzaken.

    Er kunnen inderdaad verschillende soorten voedingsmiddelen zijn die een dergelijk reactie oproepen. Duidelijkheid kan in dat geval alleen worden verkregen door een allergietest.

    Reageer
    #7

    ik heb al 2dagen last van een opgezwollen gezicht en heb het erg benauwt wat zou het kunnen zijn ik ben pas 15

    Reageer
    #8

    Melchior, heb je koorts? Uitslag? Weet je of je ergens allergisch voor bent? Als het morgen nog zo is, maak dan een afspraak met je huisarts. Hij kan een lichamelijk onderzoek doen een een diagnose stellen.

    Pien

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    ik maak morgen wel een afspraak maar men gezicht is opeens weer normaal maar heb het nog erg benauwd ik denk dat ik ergens alergisch voor ben

    Reageer
    #10

    Houd je ons op de hoogte?

    Reageer
    #11

    Hallo,

    Mijn hele gezicht is opgezwollen en vol met bultten na gebruik van een anti muggen crème. Ik gebruik al desloratadine maar is er nog iets anders dat wel helpt. De huid trekt zo hard dat het zelfs zeer doet.

    Milou

    Reageer
    #12

    Milou,
    Hoelang gebruik je de Desloratadine nu?

    Reageer
    #13

    Nu 3 dagen maar mijn gezicht wordt alleen maar dikker.

    Reageer
    #14

    Ga morgen dan even terug naar de huisarts en vraag om een ander antihistamine middel

    Reageer
Reageer op: opgezwollen gezicht.


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief