Hele dikke pols door muggesteek in Frankrijk

  • #1

    Hoi,
    Ik was de afgelopen week in Frankrijk en ben daar op m`n pols gestoken door een mug.
    Het begon klein maar uiteindelijk was m`n hele pols zo dik en rood dat ik m`n armbandjes er maar afgehaald heb.
    De tweede dag was het nog erger en werd m`n hand aan 1 kant dik, en nog een deel van m`n arm.
    Het geheel was misschien zo`n 20 cm lang, van m`n hand tot ergens in het midden van m`n arm. En dus echt belachelijk dik. Je kon de vormen van m`n pols niet meer zien.

    Bij een Franse apotheek heb ik Cetrizine gekregen en Aphilan. Dat hielp gelukkig.
    Was dit een allergie of een eng soort mug die een ziekte overbrengt? Ik maak me er een beetje zorgen over. Ik ben op veel meer plaatsen gestoken. Bijna alle plekken werden behoorlijk dik, ook m`n knie en 1 voet. Niet zo dik als m`n pols maar toch totaal anders dan wat ik normaal aan muggenbulten heb. (gewoon klein plekje).
    En sommige overgebleven plekken zijn fel rood van kleur, bijna paars achtig. Die zijn wel heel klein.

    Reageer
    #2

    Hai, ik verblijf regelmatig in Frankrijk en ik vermoed dat het geen mug maar een Aouta (Aoeta) is geweest. Een minuscuul steekvliegje dat - als je er gevoelig voor bent - extreem heftige reacties kan uitlokken. Mijn man heeft na een steekje (dat hij niet eens merkt) soms wel drie a vier weken last: wondje wil niet goed helen en wordt in eerste instantie groter waar wondvocht uit 'lekt'. De plek wordt gloeiend heet, knalrood (naderhand paars ja) en ontzettend opgezwollen. Er is helaas weinig aan te doen maar mocht de plek (steek) gaan ontsteken, vraag dan Fucidine crème aan je huisarts. Dat is het enige dat helpt.

    Groetjes

    Reageer
    #3

    Hoi Emma,
    Dat klinkt inderdaad ook echt heel vervelend zeg.
    Ik heb geen wondje, het is gewoon dicht gebleven. En ik weet inderdaad niet of het wel een mug was, het kan net zo goed iets anders zijn. Ik dacht het omdat er flink wat muggen waren daar. En in het begin, vlak na het steken gaf het ook dezelfde jeuk.
    Toen het eenmaal op begon te zwellen deed het zeer, maar voor die tijd dus gewoon jeuk.

    Als het een soort overgevoeligheids reactie is vind ik het niet zo erg. Als het maar niet een beest is dat ziektes overbrengt.
    Ik was vandaag ook niet lekker, misselijk en slap. Dan ga je al gauw dingen met elkaar verbinden, terwijl het net zo goed toeval kan zijn.
    Misschien gewoon een griepje, het heerst behoorlijk :). Het zal wel goed zijn.

    Reageer
    #4

    Hallo Sanne, In welk deel van Frankrijk ben je(geweest)?
    Het klinkt nl nogal op de reactie die ik heb gehad op de "moerasmugjes" drie jaar geleden. Ze vallen aan als het gaat schemeren, het jeukt enorm, wordt rood en zwelt behoorlijk op. We waren destijds in de Vendee, aan de Westkust van Frankrijk. Het achterland is behoorlijk moerassig. Bij thuiskomst ben ik naar mijn eigen huisarts gegaan het was een allergische reactie op deze ene muggensoort. Mijn benen waren enorm dik en opgezet. Nat ongeveer een week smeren met een corticosteroïden/fucidine crème was het bijna over. In Nederland heb ik geen last meer gehad van de Gewone muggenbeten. Sterkte er mee.

    Reageer
    #5

    Ik kom vaak in departement 83 (PACA - Provence, Alpes Côte d'Azur) maar ook 13 (BdR - Bouche du Rhône).

    Reageer
Reageer op: Hele dikke pols door muggesteek in Frankrijk


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief